Prachtige Young Breeders Dag

Deelnemers en helpers Young Breeders Dag zaterdag 22 september in Damwoude

De eerste Young Breeders Dag afgelopen zaterdag op het bedrijf van A.L.H. Genetics in Damwoude met de titel ‘From the field to the photo’  was zeer geslaagd, leerzaam en gezellig.

Maar liefst 41 deelnemers van 10 tot 26 jaar, afkomstig uit heel Nederland, gingen in 8 groepen de uitdaging aan om gezamenlijk een kalf zo goed mogelijk te scheren. Na de middaglunch kreeg elke groep een kwartier om een professionele foto te maken met fotograaf Anna Joosse.

De samenwerking binnen het team en de professionele foto´s van het team werden beoordeeld door de juryleden Alger Meekma en Adolf Langhout. Naast de professionele foto’s was er ook een creatief onderdeel, waarbij de teams voor een zo leuk mogelijke creatieve foto moesten zorgen. Deze waren verrassend en telde ook mee voor de einduitslag.

Aan het einde van deze dag werd groep G, bestaande uit Norwin Piet, Manouk Brouwer, Janco Reitsma, Renate Wubbema, Marije Wubbema en Hiske Calis, uitgeroepen tot winnaar. Zij komen gezamenlijk in het bezit van de hoofdprijs, het elf maanden oude kalf A-L-H Picknick (King Royal x Sandy Valley Uno Paxton)

Meer impressies van deze dag kan je zien op de Facebook pagina van de Young Breeders

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht