Succes op Relough in Noord-Ierland

Relough Mogul Lila & Mclean familie

Relough gekroond ‘cream of the crop’

Het melkveebedrijf Relough holsteins van de McLean-familie is gekroond tot ‘cream of the crop’ in de bedrijven Competition 2016 en 2017 van Holstein NI. Dichtbij Donaghmore werd het bedrijf meer dan zestig jaar geleden opgericht door Ronald McLean en wordt momenteel beheerd door zijn zonen, Malcolm en Barry, met toenemende invloed van de volgende generatie, Andrew en Jordan. Bekroond met de Master Breeder Herd van Holstein UK in 2006, bestaat de veestapel uit 94 EX- en 171 VG-koeien en de rest bijna allemaal als GP 2yr. De gemiddelde melkproductie is >11.000 kg met 4.0% vet en 3.2% eiwit.

Picston Shottle en de Noord-Ierland gefokte Prehen Omen hebben een enorme invloed gehad op de Relough Herd. Er zijn momenteel zeven EX geclassificeerde dochters van Prehen Omen en meer dan 20 VG-dochters op het bedrijf. Malcolm McLean legt uit: “Er wordt steeds meer genomics sperma gebruikt, omdat we ernaar streven door te gaan met het fokken van stieren en stiermoeders, die internationale KI interesse zullen aantrekken. Er zijn verschillende Relough-stieren te vinden in het UK en Europa, met sperma dat is verkocht tot in Nieuw-Zeeland, Australië en Canada. ”
“De Relough-stieren die momenteel via de KI beschikbaar zijn, gefokt uit tien verschillende koefamilies, waarvan er vele afkomstig zijn uit de eigen succesvolle Danna familie.

Tussen deze succesvolle gefokte koefamilies doen nakomelingen van embryo aankopen van A.L.H. Genetics het erg goed en krijgen ze meer invloed in binnen de veestapel. Een van de beste koeien op het bedrijf is Relough Mogul Lila VG-89 (gekocht als embryo van A.L.H.) uit Baxter Lila 2y VG-87 en zij gaat terug naar Lylehaven Durham Lila Z EX-94. Mogul Lila is nu in haar 2e lactatie en produceert in 305 dagen 14.722 kg 4.97% 731vet 3.30% 485eiwit. Ze heeft al twee melkgevende dochters van Supershot, beide doen meer dan 45 kg per dag en zijn als vaars ingeschreven met  VG-87 en VG-85. Met nog veel meer van haar en andere koefamilies in de pijplijn die ze als embryo van A.L.H.Genetics hebben gekocht, ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Door embryo’s is het eenvoudig om je veestapel te verbeteren !. Voor meer resultaten, klik hier

Terug naar het nieuwsoverzicht