DE CINDERELLA FAMILIES ONTWIKKELT ZICH ZEER SUCCESVOL!

DE CINDERELLA FAMILIES ONTWIKKELT ZICH ZEER SUCCESVOL!

Glenridge Citation Roxy EX-97, de Queen of the Breed, staat aan de basis van de zeer succesvolle Cinderella familie in Europa. Durham Cinderella VG-89, als embryo uit Amerika geïmporteerd en via A.L.H. Genetics aan Giessen Holsteins, Nieuwlande geleverd, heeft op meerdere bedrijven nakomelingen, die zowel in de keuringsring als op genomics gebied in de top scoren.

Giessen Holsteins
Eén van de meest opvallende koeien bij Giessen Holsteins is Cinderella 15 EX-90, de fraaie Shottle uit Durham Cinderella, de Reserve Kampioen Middenklasse op de HHH-Show 2009. Haar Bolton dochter Cinderella 22 VG-85 heeft inmiddels 5 stieren bij de KI, waaronder 2 Hunter-zonen in de top 20 GPFT in Italië, door ALH geleverd. Een Numero Uno kleindochter van Cinderella 22 is op de ALH Homesale voor 17.000 euro naar Duitsland verkocht. Cinderella 62 VG-88, een fantastische Atwood uit een VG-87 Goldwyn uit Cinderella 15, was Kampioen Vaarzen in Pesse 2014 en behoort tot de favorieten voor de NRM 2014.

Kolhorner Holsteins
Bij Kolhorner Holsteins in Biddinghuizen is Cinderella 57 VG-87, een melkrijke Snowman vaars uit Cinderella 22, aan de melk. Tijdens de Tulip Sale 2011 is ze door familie Grin aangekocht en ze zijn dan ook erg tevreden over haar: ‘Cinderella had meerdere controles boven de 50 kg/dag, we hebben al 4 vaarskalveren van haar en er zijn ondertussen een flink aantal embryo’s uit haar verkocht’ aldus Piet Grin. ‘Het is voor ons bedrijf gewoon een superkoe!’

De Winkel Holsteins
Cinderella 1 VG-88 is een zeer fraaie Snowman dochter van Cinderella 20 VG-87, de andere Bolton uit Cinderella 15. Dit voorjaar was Cinderella 1 Reserve Kampioen Vaarzen in Hoornaar, haar produktie is voorspeld op bijna 10.000 kg melk met 3.5% eiwit en binnenkort wordt ze weer opgestart voor ET. Een volle broer van Cinderella 1 is nu de nummer 3 voor ICO op de lijst met jonge stieren in Spanje.

De Rith Holsteins
Bij De Rith Holsteins in Breda heeft de Cinderella familie zich ook flink uitgebreid. Cinderella 17 EX-90, de indrukwekkende Goldwyn uit Durham Cinderella belandde via de Tulip Sale 2006 bij familie Van Beek in de stal. Door intensief ET-werk produceerde ze ruim 300 embryo’s en bovendien was ze meerdere keren succesvol in de showring. Twee Shottle dochters uit Cinderella 17 zijn excellent ingeschreven, terwijl volle broer De Rith AltaShare in de top 50 LPI in Canada staat. Een fraaie Snowman dochter uit één van de Shottle’s is geselecteerd voor de NRM en zal daarna volop gespoeld worden. De Rith Simone VG-87, een krachtige Man Oman-dochter uit Cinderella 17, realiseerde een vaarzenlijst van bijna 10.000 kg met 4.8% vet en 3.8% eiwit en staat daardoor volop in de internationale belangstelling. Van Simone zijn via A.L.H. al meerdere stieren en een groot aantal embryo’s naar buitenlandse afnemers geleverd.

Klik hier voor de VEETEELT VIDEO

Terug naar het nieuwsoverzicht