Andere Rassen

A.L.H. Genetics kan u ook van dienst zijn met de levering van embryo ‘s en fokvee van de onderstaande volgende rassen:

Melkrassen
Jersey

De Jersey is klein van formaat, zo’n 360 tot 540 kilo zwaar, maar groot in economie. Ze hebben dankzij hun lichte gestel minder onderhoudsvoer nodig en zijn sterke graasdieren. Daarbij zijn ze heel vruchtbaar en kalven ze bijzonder gemakkelijk en dat maakt ze voor kruisen heel geschikt. Maar bovenal is de Jersey meester in het produceren van vet. Gehalten van 6 % vet en 4 % eiwit zijn meer regel dan uitzondering en daarmee leveren ze unieke melk die in menig streekproduct wordt verwerkt.

Brown Swiss

De Brown Swiss is na de HF het meest productieve melkveeras in de wereld. Met zo’n 9000 kilo melk gemiddeld, 4 % vet en 3,5 % eiwit is de melk van dit ras bij uitstek geschikt voor de productie van kaas. De Brown Swiss staat verder bekend door haar forse formaat, grote harige oren, vriendelijke  karakter, bijzonder sterk beenwerk en een een langere draagtijd. Het is bij uitstek een ras dat onder sobere condities bijvoorbeeld bij een lagere voerkwaliteit, gehouden kan worden.

Vleesrassen
Angus

De Angus zorgt voor fijn gemarmerd en bijzonder smakelijk vlees. Vandaar dat dit vleesras breed over de hele wereld is verspreid en het meest belangrijke vleesveeras in de VS is. Met de bijzondere marmering levert de Angus voor vleesveehouders extra rendement. De Angus is van nature hoornloos en komt voor in de kleurslagen zwart en rood: Black Angus en Red Angus.

Wagyu

De Japanse Wagyu is een exclusief Japans vleesras dat als ‘Kobe’ vlees in toprestaurants wordt verkocht. Vakmensen beschouwen het Wagyu vlees als het meest sappig en smaakvolle vlees ter wereld, vandaar dat het voor hoge bedragen op de menukaart van toprestaurants in Tokyo staat. De Wagyu runderen zijn daarmee de kaviaar onder de vleesveerassen.

Blonde d’Aquitaine

Het formaat, de lengte en elegantie van de Blonde d’Aquitaine spreekt menig vleesveeliefhebber aan. Ze hebben een rustig karakter, zijn goed vruchtbaar en kunnen hoge leeftijden bereiken. Door hun enorme gestalte (moederdieren kunnen wel 1000 kilo wegen) leveren ze ook nog eens veel kilo’s kwaliteitsvlees. De Blonde is nog een vrij jong ras dat aan populariteit over de hele wereld wint.

Belgische Witblauwe

Het Belgische Witblauwe ras is met haar extreme bespiering uniek. Een hoog percentage vlees én duur vlees zorgen voor een hoge marktwaarde van de blauwen. De dieren zijn bijzonder gemakkelijk in karakter, halen hoge groeicijfers en de zoogkoeien -die in veel gevallen met de keizersnede worden verlost- hebben goede moedereigenschappen. Belgische Blauwen zijn niet alleen blauw van kleur, maar ook herkenbaar aan hun witte en zwartbonte vacht.

Charolais

Het vermogen om hard te groeien is voor de Charolais hét handelsmerk. Het gewicht die de koeien en stieren kunnen bereiken is dan ook tot de verbeelding sprekend. De crèmewitte en van krulhaar voorziene dieren vragen weinig aandacht en zijn met hun rustige karakter gemakkelijk in de omgang. Het vlees van de Charoliais is -net als hun gestel- een tikkeltje grof, maar bevat zeer weinig vet.

Limousin

De Limousin onder de vleesveerassen is een rasechte zoogkoe. Vruchtbaar en gemakkelijk kalvend zijn de goede moedereigenschappen die ze ook nog eens combineren met een goede voederconversie. Populair als grazer in natuurgebieden levert de temperamentvolle roodbruine Limousin ook nog eens een prachtig fijndradig stukje kwaliteitsvlees met weinig vet.

Hereford

Met hun rode lijven en witte kopen zijn de Herefords gemakkelijk te herkennen. Het is een van ‘s werelds meest verspreide rassen, mede dankzij hun vermogen jaarrond buiten te kunnen blijven. En natuurlijk hun gemarmerde vlees, gemakkelijke karakter, sobere onderhoud, sterke graaseigenschappen en bovendien zijn de fraaie Herefords ook te vinden in hoornloze (polled) versies.