Sterling Silver is 2019 Star of the Breed

Ocean-View Sterling Silver EX-94

Ocean-View Sterling Silver EX-94 is de nieuwe  ‘2019 Star of the Breed’ en gefokt en in eigendom van Ocean View Genetics, Daryl en Pam Nunes in Deerfield, Wisconsin, USA.

Silver is in ingeschreven met Excellent 94 2E en voltooide haar meest recente lactatie van 365 dagen, afkalven op vijf jaar en zeven maanden oud met 58.330 pond melk, 2.419 pond vet en 1.640 pond eiwit. Ze was eerste in haar rubriek van de 150.000 pond Lifetime Production Cow  Class op de Midwest Spring National Holstein Show 2019.

Silver haar vader is Regancrest S Braxton en gaat terug op een van de basiskoeien van Ocean View, Ideograph Burkgov Steps. Ze voltooit 13 generaties Excellent en Very Good op rij. Haar moeder is Ocean-View Zenith Sassy EX-90, grootmoeder Ocean-View Starlet Sassy EX-93 3E en overgrootmoeder Ocean-View Benefit Sassy EX-91 2E.

Volgens Daryl en Pam Nunes vertegenwoordigt en brengt Silver hulde aan de fok filosofie die Daryls vader, Marvin, begon bij Ocean View. Zijdeachtige melkkoeien die hard werken en een uitstekende individualiteit hebben met een diepgaande stamboom. “We zijn van mening dat de kunst van het fokken vandaag de dag verdwaalt in onze branche en dat het gemakkelijk is om de uitgebalanceerde koe te vergeten”, zeiden ze. “We kijken niet naar nummers, we kijken naar wat een stier voor dochters maakt, wat zijn koefamilie heeft gedaan en wat een koe in onze kudde doet. Wanneer je generaties lang met koefamilies hebt gewerkt, deze meer dan 50 jaar, krijg je inzicht in hoe ze fokken. Evenwichtige koeien zijn onze doelkoeien die melken, lang meegaan en er geweldig uitzien! ”

Terug naar het nieuwsoverzicht